Portfolio Reviews: ATELIERE PREVIEW PLUS
Proiect în cadrul Bienalei de Fotografie Contemporană și Imagine Dinamică
CAMERA PLUS
Iaşi, 19-20 mai 2016

Bienala CAMERA PLUS organizează două sesiuni de Portfolio Reviews în perioada 19-20 mai, destinate tinerilor artişti vizuali care folosesc mediul fotografic în proiectele lor. Un număr de 16 participanţi, ale căror portofolii vor fi selecţionate în prealabil de către organizatorii bienalei, vor putea să îşi prezinte proiectele fotografice unui grup format din 5 experţi din ţară şi străinătate: Pascal Beausse (directorul Colecției de Fotografie din cadrul Centre national des arts plastiques, Paris), Matei Bejenaru (artist vizual, profesor de fotografie la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi), Louise Clements (directoarea Festivalului Format, Marea Britanie), Markus Hartmann (editor de carte fotografică şi galerist, Germania) şi Iosif Kiraly (artist fotograf, profesor la Universitatea Națională de Arte, Bucureşti).

Într-o primă etapă, portofoliile pot fi trimise pe email în format pdf, cu fişiere de maxim 20Mb, până la data de 30 aprilie 2016, la adresa contact@c-f-c.ro. Fiecare portofoliu va include un număr de 20-30 de imagini, un scurt CV al participantului, date de contact (email, telefon mobil) și un statement artistic de aproximativ 1000-1500 de semne. În a doua etapă, portofoliile selectate vor putea fi prezentate, în varianta tiparită, în cadrul sesiunilor de Portfolio Reviews din perioada 19-20 mai 2016. Fiecare participant va putea arăta evaluatorilor imaginile tipărite pe hârtie fotografică, la dimensiunea minimă de 20x30cm.

Rezultatele selecţiei celor 16 portofolii şi mai multe detalii vor fi anunţate pe data de 5 mai 2016, pe site-ul Centrului de Fotografie Contemporană, la adresa www.c-f-c.ro. Artiştii selectionaţi vor putea participa gratuit la Atelierele Preview Plus şi vor fi menţionaţi în materialele informative ale Bienalei CAMERA PLUS.

Mult succes!