Echipa de organizare a CAMERA PLUS. Bienală de fotografie contemporană și imagine dinamică este formată din grupul de inițiativă al Centrului de Fotografie Contemporană din Iași:

Matei Bejenaru – director bienala

Lavinia German – curatoriat

Cătălin Gheorghe – curatoriat

Cristina Moraru – coordonare conferință și atelier critic

Cristian Nae – curatoriat

Cătălin Soreanu – comunicare

Matei BEJENARU (n. 1963) este un artist vizual care trăieşte şi activează la Iaşi, unde predă fotografie şi video art la Universitatea de Arte „George Enescu”. Este membru fondator al Centrului de Fotografie Contemporană, al Asociaţiei Vector din Iaşi, director al Bienalei de artă contemporană PERIFERIC și director de producție al Bienalei de fotografie contemporană și imagine artistică, CAMERA PLUS. În proiectele sale din ultimii ani, prin fotografie, video şi performance-uri, el analizează felul în care modurile de producţie economică, cunoaşterea tehnologică, mentalităţile şi stilurile de viaţă ale oamenilor s-au schimbat în ţările post-comuniste în ultimele două decenii. Imigraţia muncitorilor români în Vest a fost analizată în proiectele artistice Ghid de călătorie şi Maersk Dubai, prezentate în diferite expoziţii internaţionale precum cele de la Tate Modern, Level 2 Gallery din Londra în 2007 sau în Bienala de la Taipei în 2008. Proiectul său exprimental de muzică corală, Cântece pentru un viitor mai bun, a fost prezentat la The Drawing Room și Tate Modern la Londra, Western Front la Vancouver, Kunstlerhaus Buchsenhausen Innsbruck, MNAC București între noiembrie 2010 și noiembrie 2015. Matei Bejenaru a fost profesor invitat la Université du Québec à Montréal în anul universitar 2011-2012. Între 2012-2013, el a fost artist asociat la Centrul de artă Kettle’s Yard din Cambridge, Marea Britanie.

Lavinia GERMAN este membru fondator al Centrului de Fotografie Contemporană şi lector la Facultatea de Arte Vizuale şi Design Iaşi, pe domeniul didactic fotografie şi video. Activitatea sa din ultimii ani reflectă interesul pentru formele contemporane ale imaginii fotografice ca modalitate de comunicare şi natura sa instalativă. Este curator al expoziţiilor realizate împreună cu studenții: „EV>V” (2015); „Despre plan şi despre desfăşurarea lui” (2014) şi a făcut parte din echipele curatoriale ale expozițiilor “aparat.focus: Rainer Komers” din cadrul proiectului .aparat._04, Iaşi (2015), „Ceea ce intervine în relaţie”(2014); „Privind de cealaltă parte a lucrurilor” (2013).

Cătălin GHEORGHE (n. 1975) este teoretician, curator și editor. Predă cursuri de Estetica artelor vizuale, Studii vizuale aplicative și Teorii și practici ale cercetării artistice la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași. Este editor al seriei de publicații Vector – cercetare critică în context și curator al platformei educaționale de cercetare critică și producție artistică Vector – studio de practici și dezbateri artistice. A susţinut o serie de conferinţe şi prezentări despre cercetarea critică şi practicile artei contemporane la Manchester, Londra, Kiev, Malmö, Chişinău, Budapesta, Kassel, Vaasa, Innsbruck, Viena, Paris, Madrid, Zürich, Copenhaga, Aarhus, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi. De asemenea a participat cu o serie de proiecte curatoriale, editoriale și textuale în cadrul Bienalei de la Veneția (2005), Bienalei Periferic, ediţiile 7 şi 8 (Iaşi), documenta12 (Kassel), Frieze Projects 2010 (Londra), Salzburger Kunstverein (2010), Vienna Art Fair (2011), Preview Berlin (2011), MNAC București (2015). A publicat cartea Condiţia critică. Studiile vizuale în critica culturală, critica de artă şi arta critică (Editura Institutul European, Iaşi, 2010) și o serie de articole pe tema „cercetării artistice”.

Cristina MORARU este membru fondator al Centrul de Fotografie Contemporană din Iași. Urmează studii doctorale în cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iași şi susține seminarii de estetică şi teorii critice ale interpretării în cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iași. Interesele sale se concentrează în zona practicilor editoriale şi curatoriale. Este editor al volumelor publicate de Centrul de Cercetare al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iași şi al revistei Studies in Visual Art and Communication. A publicat articole în reviste de specialitate, cotate ISI şi BDI, şi a participat în cadrul unor conferinţe naţionale şi internaţionale ale unor universităţi precum: Aarhus University (Danemarca), De Montfort University (Leicester), Maltepe University (Istanbul), Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, şi instituții independente precum CentrArt: New Art Historians Space (Budapesta) și Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă (Bucureşti).

Cristian NAE este critic de artă, teoretician și curator. În prezent este conferențiar universitar în cadrul departamentului de  Istoria şi Teoria Artei al Universităţii de Arte „George Enescu”. Fost bursier NEC şi Getty-NEC al institutului „New Europe College” din Bucureşti, precum și al altor fundații internaționale. De asemenea, a fost editor al revistei Vector (2006-2008) şi colaborează cu numeroase jurnale şi reviste (precum IDEA, ARTA, Artmargins). Este interesat de teoria și istoria artei contemporane (mai ales în Europa de Est), de studii culturale şi vizuale. A fost curator al expoziției „Instalație”, Andreas Fogarasi, Tranzit.ro/Iasi (2015) și co-curator al expoziției internaționale „Between Democracies (1989-2015): Memory and Commemoration”, în colaborare cu Kunsthalle Bratislava și Universitatea din Johannesburg (2015).

Cătălin SOREANU este membru fondator al Centrului de Fotografie Contemporană din Iași. A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, Facultatea de Arte Plastice, Decorative şi Design, secţia Grafica. În prezent este doctorand al aceleiași universități cu o lucrare pe tema „Artă și publicitate – Teorii și practici profesionale artistice în publicitatea contemporană”. În paralel, își desfașoară activitatea de cercetare și susține seminarii în cadrul direcţiei de studiu Fotografie, video, procesare computerizată a imaginii a Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași pentru discipline axate pe prelucrarea imaginii pe calculator și realizarea de materiale multimedia.

Voluntari:

Andrei Botnaru
Robert Bouariu
Raluca Buda
Diana Butnaru
Silvia Constantin
Stefanel Doboș
Ivona Dorohoianu
Nadia Esslim
Elena Florescu
Maria Gaciu
Creanguța Gâtin
Marius Geangu
Dana Hreapcă
Elena Ioniță
Magdalena Ivan
Ionuț Maniga
Andrei Modoranu
Sarah Muscalu
Carmen Navrea
Răzvan Nucu
Marius Odobașa
Cosmina Oltean
Adina Panainte
George Popovici
Tudor Rotaru
Bogdan Stanciu
Silviu Vacariu
Tiberiu Zorilă