Performance audio-video: ZERO
Artist: Minim (Diana Dulgheru)

18 mai 2016, ora 21

Sala de Sport a UAGE Iași
(str. Codrescu nr. 6, intrarea prin str. Oastei)

În ”Să înțelegem media: extensiile omului”, Marshall McLuhan dedică un întreg capitol numerelor datorită faptului că ocupă un loc important în a înțelege media ca extensii tehnologice ale omului. În istoria Occidentului, literele au fost emblema civilizației, iar numerele, limbaj al științei. Privite însă ca extensii ale corpurilor fizice, scrierea este extensie a văzului, iar numărul, a simțului tactil. Implicarea simțului tactil nu este una directă, McLuhan gândindu-se la posibilitatea ca pipăitul ar putea fi mai mult decât contactul pielii cu lucrurile, o interacțiune dintre toate simțurile la nivel mental.

Pornind de la teoria lui McLuhan, proiectul este un studiu audio-vizual ce își propune să exploreze o vizualizare a sunetului prin intermediul numerelor, având conștiința faptului că la un nivel mult mai subtil este implicat și simțul tactil. Fiind o meditație asupra numărului ca simbol, ca abstractizare, mulțimile sunt prezentate într-un mod dinamic, o diagramă a lumii în care trăim.

Imaginea și sunetul sunt manipulate în timp real, urmărind redarea intensității stărilor prin intermediul ritmului construit din sunete ale diverselor erori de tip tehnologic.

minim – Diana Dulgheru este artist audio-vizual care trăiește și lucrează în București, România. A studiat grafica în cadrul Universității de Arte ”George Enescu”, Iași. Prin demersul său artistic urmărește relația dintre artă și tehnologie, explorând prin intermediul performance-urilor audio-video relația dintre sunet și formă, vizualizarea sunetului și posibilitățile sonore ale diferitelor tipuri de erori tehnologice (glitch). În proiectul ”Acoustic Objects”, alături de Syntax (Laurian Bardoș), a prezentat la București în 2013 (galeria Studioarte), 2014 ( în cadrul ”Time Based Arts”, Unarte), 2015 (galeria Căminul Artei) o serie de performance-uri care alăturau douā viziuni diferite pornind de la același concept.